پیام معنوی عید قربان، ایثار در راه تقرب الهی است

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء گفت: پیام معنوی عید قربان ایثار در راه رسیدن به پروردگار عالم است و به این معناست که همه باید هر حایل و مانعی را که بین خود و خدا می‌بینند، کنار بگذارند؛ اطعام کردن به فقرا و محرومیت‌زدایی از جامعه از نتایج طبیعی قربانی کردن است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی‌آملی، رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به بررسی فلسفه و پیام‌های عید قربان پرداخت و گفت: در دهه مبارک فجر اسلام، در ماه ذی‌الحجه هستیم و یکی از مناسک ارزشمند اعمال عبادی حج، قربانی کردن در روز عید قربان است. برای هریک از فعالیت‌هایی که در حوزه حج انجام می‌شود، رموز و ابزاری وجود دارد، ضمن اینکه یک سلسله احکام و آثار طبیعی بر هر یک از این‌ها مترتب است. برای قربانی در روز عید قربان که در روز دهم ذی‌الحجه اتفاق می‌افتد، آثار و برکاتی را برشمرده‌اند که در آیات الهی و روایات معصومین(ع) به‌آن‌ها اشاره شده است.

هدف اسلام از تشویق قربانی کردن، مبارزه با فقر است نه با فقیر

وی ادامه داد: برای قربانی کردن، می‌توان دو جهت اصلی و اساسی را بیان نمود که یک جهت آن، جنبه طبیعی و ملکی قربانی کردن و دیگری جنبه ملکوتی و ماوراء‌طبیعی این عمل شریف است. قربانی کردن، به لحاظ جنبه طبیعی و ملکی، آثار و برکاتی را برای جامعه و مخصوصاً فقرا و محرومان فراهم خواهد کرد و اگر این امر سازماندهی شود و مناسب با نیاز‌های جامعه تفسیر شود قطعا می‌توان به شیوه مناسبی از آن استفاده کرد تا بخش محروم جامعه به نحو احسن و مناسب از این امر پسندیده استفاده کنند. در سفر حجة‌الوداع پیامبر(ص)، آن حضرت ....  ادامه مطلب ...

فارن پالیسی: مزیت‌هایی که باعث برتری ایران در بازی هسته‌ای با آمریکا می‌شود

اشرافیک نشریه آمریکایی در گزارشی به بررسی ۵ مزیت ایران در مذاکرات هسته‌ای که آمریکا فاقد آن است پرداخت و شرایط را به نفع ایران عنوان کرد.



به گزارش اشراف، مجله آمریکایی «فارن پالیسی» در مقاله‌ای  با مطرح کردن این سؤال که آیا ایالات متحده شانسی در برابر تهرانِ زیرک، عاقل و محتاط در مذاکرات هسته‌ای دارد؟ می‌نویسد: هیچ‌کس نمی‌داند معضل هسته‌ای ایران چگونه پایان خواهد یافت. یک قرارداد خوب، قرارداد بد، هیچ قراردادی منعقد نخواهد شد، حمله نظامی امریکا یا اسرائیل؛ یا اصلاً هیچ یک از این موارد؟ اما در میان تمامی این عدم قطعیت‌ها، حداقل یک امر تقریباً قطعی به نظر می‌رسد: روحانیون ایران در حال بازی شطرنج سه‌بعدی هستند، در حالی که ایالات متحده چکرز[1] بازی می‌کند. ( شطرنج یک بازی پیچیده است که نیاز به استراتژی دارد اما چکرز یک بازی ساده است که نیاز به فکر و استراتژی خاصی ندارد – مترجم).




سایت خبری تحلیلی اشراف بدون تایید محتوا و ادعاهای مطرح شده در این گزارش، ترجمه آن را صرفا جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش‌ها هرگز مورد تأیید اشراف نمی‌باشد.




 ایران مزیت‌های خاصی دارد که ایالات متحده عاری از آن‌هاست 

منظور از تشبیه استراتژی امریکا به بازی چکرز این نیست که دولت «اوباما» در چگونگی برخورد با ایران ناتوان است. اگرچه نحوه مدیریت معضل سلاح‌های شیمیایی سوریه توسط رئیس جمهور برخی مواقع فیلم‌های «برادران مارکس[2]».... 


 را برای انسان تداعی می‌کرد، اما دولت امریکا می‌داند که خطرات مربوط به ایران مهم‌تر هستند؛ و دقیقاً به خاطر سوریه، باید منظم‌تر، متمرکز و هدفمندتر با ایران رفتار شود.

با این وجود ایران مسلماً مزیت‌های طبیعی خاصی دارد که ایالات متحده عاری از آن‌هاست. این بدین معنا نیست که ایالات متحده در بازی هسته‌ای شکست خواهد خورد و ایران تاج پیروزی را به سر خواهد گذاشت. اما به این معناست که تهران می‌تواند در خواسته خود برای دست یافتن به قابلیت سلاح‌های هسته‌ای بسیار زیرک‌تر، ترفندآمیزتر و استراتژیک‌تر از تلاش واشنگتن برای متوقف ساختن آن عمل کند.



 ایرانی‌ها در بازی دادن قدرت‌های بزرگ جهت دست یافتن به اهدافشان کاملاً ماهر هستند 

در ادامه این مزیت‌های مهم به صورت خلاصه تشریح شده‌اند:

۱-  قدرت‌های بزرگ در برابر قبایل کوچک 

بزرگ بودن همیشه به معنای باهوش و کارآمد بودن نیست، و کوچک بودن نیز لزوماً به معنای ضعیف بودن نیست. خاورمیانه مملو از بقایای قدرت‌های بزرگی است که به اشتباه گمان می‌کردند می‌توانند خواسته خود را به قبایل کوچک تحمیل کنند.

وادار کردن و مجبور ساختن ملت‌ها به انجام کاری که آن را مهم و حیاتی می‌دانند، کار آسانی نیست. سوابق تاریخی نیز در این زمینه چندان مطلوب نیست. قدرت‌های بزرگ جهانی همانند ایالات متحده کارهای زیادی برای انجام دادن دارند، و در نتیجه نمی‌توانند متمرکز عمل کرده و به آسانی خسته می‌شوند. قدرت‌های کوچک‌تر نظیر ایران که در منطقه‌ای خطرناک زندگی می‌کنند، نمی‌توانند بدین شکل عمل کنند. آن‌ها شدیداً بر چند مورد خاص و اندک متمرکز هستند: امنیت فیزیکی، بقای حکومت، حفظ هویت مذهبی و ملی، نارضایتی‌های تاریخی، و هراس از قدرت‌های بزرگ. آن‌ها در بازی دادن و مانور دادن اطراف این قدرت‌های بزرگ به منظور دست یافتن به اهدافشان کاملاً ماهر هستند و این کار را هم به خاطر خواسته خود و هم به خاطر آگاهی‌شان از اوضاع واقعی انجام می‌دهند: آن‌ها به خوبی راه‌های فرعی، دام‌ها و تله‌ها، و مسیرهای پیچیده منطقه خود را می‌شناسند.



 ایران در سرمایه‌گذاری بر اشتباهات ایالات متحده بسیار ماهر است 

ایالات متحده در سال‌های اخیر اغلب وارد منطقه و محله ایران شده، در حالی که اطلاعات بسیار اندکی از چشم‌انداز آن‌جا داشته است. ما با قدرت نظامی قدرتمند و برتری تکنولوژیکی خود می‌توانیم رهبران را برکنار کرده و گروه‌هایی که با منافع ما دشمنی دارند را تضعیف کنیم. اما بازیگران منطقه‌ای می‌توانند کاری کنند که این اقدامات برای ما بسیار گران تمام شود و این کار را هم می‌کنند. (کافی است نگاهی به لبنان، سومالی، افغانستان و عراق بیندازید) با گذشت یک دهه از زمانی که آن‌جا را ترک کرده‌ایم، برنامه‌ها و رؤیاپردازی‌های ما تغییر چندانی نکرده است. دو دهه بعد، اگر هم مردم محلی به یاد آورند که ما زمانی در آن‌جا بوده‌ایم، معمولاً خاطره خوبی از این موضوع ندارند.

ایران به خصوص در سرمایه‌گذاری بر این گونه اشتباهات ایالات متحده بسیار ماهر است. حمله به عراق و افغانستان طالبان را ضعیف و «صدام حسین» را برکنار کرد (که هر دو از دشمنان ایران بودند) و باعث شد جایگاه ایران در منطقه تقویت شود. ایران نیز استادانه در منطقه مانور داده، و لذا در تحولات منطقه مانند بحران سوریه نیز مشارکت کرده است. ایران از رئیس جمهور «بشار اسد» حمایت کرده، از ارتباط حکومت وی با حزب‌الله سوءاستفاده نموده، و با روس‌ها همکاری کرده تا نظام را پابرجا نگه دارد. توافقنامه امریکا و روسیه در مورد سلاح‌های شیمیایی نیز هدف ایران برای مشروع کردن رهبر سوری را تقویت ساخته و آمادگی ما برای استفاده از نیروی نظامی خود در خاورمیانه را در ذهن روحانیون زیر سؤال برده است.



 ایران به لطف کوچک‌تر بودن و زیرک‌تر بودنش، توانسته در برابر تحریم‌ها دوام بیاورد 

در نهایت، ایران به لطف کوچک‌تر بودن و زیرک‌تر بودنش، توانسته در برابر تحریم‌ها، انزوای سیاسی، جنگ‌های سایبری و تلاش‌های سه دولت متوالی امریکا برای جلوگیری از دست یافتن آن به سلاح‌های هسته‌ای، دوام بیاورد. در واقع تهران در سال 2013، بیش از هر زمان دیگر به دست یافتن به قابلیت ساخت سلاح در یک دوره نسبتاً کوتاه، نزدیک شده است؛ و چه کسی می‌داند؟ شاید آن‌ها بیش از آن چه ما و اسرائیل مطلع هستیم، به عبور از آستانه هسته‌ای شدن نزدیک شده باشند.



 ما واقعاً نمی‌دانیم ایرانیان چه نوع بازی‌ای را در پیش گرفته‌اند 

۲- ایران به خوبی می‌داند به دنبال چیست. آیا ما هم می‌دانیم؟ 

ما واقعاً نمی‌دانیم ایرانیان چه نوع بازی را در پیش گرفته‌اند. آیا ما با تلاش برای دست یافتن به معاهده‌ای برای معضل هسته‌ای، در آستانه دوره‌ای جدید از روابط ایران-امریکا قرار گرفته‌ایم؟ یا این رفتار خوشایند دیپلماتیک «روحانی» تنها به منظور خریدن زمان، بررسی نقاط ضعف و شکاف‌ها و اختلاف‌نظرها در میان متحدان، خنثی کردن گزینه نظامی اسرائیل، و استفاده از گفتمان دلنشین و شیرین برای تقویت موضع رئیس جمهور امریکا که همیشه دیپلماسی را به شدت بر جنگ ترجیح داده، طراحی شده است؟

ایالات متحده هم کاملاً از بازی خودش آگاه نیست. در باره این که در نهایت باید چه کاری در مورد تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای صورت گیرد، عدم اطمینان زیادی وجود دارد. اگر دیپلماسی شکست بخورد، ایران را بمباران خواهیم کرد؟ آن را محاصره اقتصادی خواهیم کرد؟ اگر اسرائیل تصمیم بگیرد باید از نیروی نظامی استفاده کند ما چه خواهیم کرد؟ سیاست ما سرشار از بی‌برنامه‌گی و بی‌تصمیمی است؛ و این امر کاملاً مشهود است.



 روحانیون ایران بسیار باهوش و زیرکند 

روحانیون ایران بسیار باهوش و زیرکند، و بر خلاف رهبران ایالات متحده، احتمالاً به خوبی می‌دانند در زمینه معضل هسته‌ای به دنبال چه چیز هستند. مهم نیست «روحانی» واقعاً تا چه حد اصلاح‌طلب یا بازتاب مشروع تمایل مردم ایران به تغییر باشد، مهم این است که او تصمیم‌گیرنده اصلی نیست؛ و کسی که مسئولیت اصلی را بر عهده دارد، رهبر کشور است که خود را مقابل امریکا و اسرائیلی می‌بیند که در پی پایین نگاه داشتن ایران و انکار کردن جایگاه راستین آن در منطقه و جهان هستند.

در واقع آیت‌الله «علی خامنه‌ای» و نزدیکان محافظه‌کار و انقلابی او که افکاری امنیتی دارند، احتمالاً تلاش برای دست یافتن به قابلیت تسلیحات هسته‌ای را یک حق اساسی، و بخشی از هویت کشورشان به عنوان یک قدرت منطقه‌ای می‌دانند که برای تقویت جایگاه ایران طراحی شده است؛ و می‌توان از آن به عنوان سپری علیه تغییر حکومت و پوششی برای استفاده از نفوذ منطقه‌ای بهره گرفت.

مدتی است که دنبال کردن بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران، تبدیل به یک هدف ملی شده است. در واقع اگر شاه سرنگون نشده بود، ایران احتمالاً اکنون تبدیل به یک کشور هسته‌ای شده بود. برای ایران تصور این که این هدف را کاملاً فراموش کند یا به ایالات متحده اجازه دهد محدودیت‌هایی را اعمال نماید که دنبال کردن این هدف را در آینده ناممکن سازد، بسیار دشوار است.



 پیدایش «روحانی» یک مهره عالی برای بازی با ایالات متحده است 

۳- پدیده‌ای به نام روحانی

پیدایش «روحانی» یک مهره عالی برای بازی با ایالات متحده است، چرا که پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری واقعاً بازتاب دهنده تمایلات اصلاح‌طلبانه در میان مردم و حکومت ایران است. تحریم‌ها در حال ویران ساختن اقتصاد کشور هستند و پتانسیل ایجاد نارضایتی جدی عمومی را دارند. پس چرا یک رئیس جمهور خوش برخورد، جذاب و آینده‌نگر را به دنیا ارائه ندهیم که بتواند گفتمان‌های ضد اسرائیلی را آرام سازد، واقعه هولوکاست را بپذیرد، و حتی با وجود این که تهران برنامه سلاح‌های هسته‌ای را دنبال می‌کند وجود این برنامه در ایران را انکار سازد؟

بنابراین سرمایه‌گذاری بر «روحانی» برای «اوباما» این خطر را در پی دارد که اگر فرآیند به نقطه‌ای برسد که روحانیون تعیین کنند آن چه ما به آن‌ها پیشنهاد می‌کنیم برای ارضای نیازهایشان کافی نیست، دولت امریکا احمق به نظر برسد؛ و با این که این رابطه دوستانه در حال جوانه زدن است، رئیس جمهور امریکا در موقعیتی دشوار و ناراحت‌کننده قرار گرفته و باید هرگونه سخن یا اقدام منفی ایرانیان را توضیح دهد. با این وجود ایران «روحانی» را به عنوان ریسکی تعیین کرده که ایالات متحده احساس می‌کند باید آن را بپذیرد.



 ایران در مذاکره با ایالات متحده، آزادی عمل دارد اما آمریکا ندارد 

۴-  مذاکره برای چه کسی؟

ایران در مذاکره با ایالات متحده، آزادی عمل دارد. ما در چنین موقعیت مطلوبی نیستیم. آیت‌الله «خامنه‌ای» با هر محدودیت سیاسی هم که روبرو باشد، مطمئناً به اندازه موانعی که ما در پیش داریم محدودکننده نیستند. موقعیت امریکا را باید در میان کنگره و متحدانش (اسرائیل و همچنین عربستان سعودی) ، به عنوان مجموعه‌ای از سوءظن و هراس در نظر گرفت.

برای لغو تحریم‌ها، و نیز برای توافق داخلی لازم برای هرگونه ابتکار عمل در سیاست‌های خارجی، به ویژه در مورد موضوعی بدین مهمی، راضی شدن کنگره ضروری است. همان‌گونه که «وندی شرمن» ، معاون وزیر امور خارجه، اذعان داشته است، عدم انعقاد قرارداد بهتر از آن است که به یک معاهده بد تن دهیم. معاهده بد قراردادی است که باعث عصبانی شدن، مشکوک شدن و آزرده خاطر شدن اسرائیل گردد، و اگر تهران تصمیم بگیرد توافقنامه را تعلیق یا لغو کند، توانایی احیای مجدد و سریع گزینه سلاح هسته‌ای را در اختیار ایران قرار دهد.

این واقعیت‌ها نه تنها از انعطاف‌پذیری ایالات متحده نخواهند کاست؛ بلکه یک نقطه‌نظر سیاسی قدرتمند نیز در اختیار ایران قرار می‌دهند که به واسطه آن‌ها استدلال شود که ایالات متحده در حال مذاکره در مورد محاسن مسئله هسته‌ای نیست، بلکه به سیاست‌هایش اجازه می‌دهد که مواضعش را شکل دهند؛ و همچنین باعث می‌شود که ایران نیز از مخمصه‌ی پاسخ دادن جدی به پیشنهادات ایالات متحده رهایی یابد. در واقع ایرانیان بی شک متوجه شده‌اند که هنگامی که پای ارائه امتیازات بزرگ در میان باشد، «اوباما» کاملاً ریسک گریز خواهد بود. این نکته ایران را هم را از نیاز به صداقت و صراحت مبرا خواهد ساخت. بیایید امیدوار باشیم که ایرانیان هم به این نتیجه نرسیده باشند که در صورت شکست دیپلماسی و هنگامی که پای گزینه نظامی در میان باشد نیز «اوباما» ریسک گریز خواهد بود.



 ایران به شکلی درازمدت بازی می‌کند و یک بازی نسلی را در پیش می‌گیرد 

۵- متحد یا دشمن؟

رئیس جمهوران ایالات متحده و مذاکره‌کنندگان حکومت، دوران خود را با چهار سال می‌سنجند که منظور دوره اجرایی آن‌هاست. بر عکس، ایران به شکلی درازمدت بازی می‌کند و یک بازی نسلی را در پیش می‌گیرد. مطمئناً ایران در پی لغو تحریم‌هاست. اما اگر دقیقاً آن چه را که می‌خواهد به دست نیاورد، می‌تواند صبر کند.

«اوباما» از لحاظ چارچوب زمانی دوره دوم ریاست جمهوری‌اش در تنگناست و علاوه بر آن، عقربه‌های دو ساعت نیز در حال نزدیک شدن به زمانی هستند که او هیچ علاقه‌ای به رسیدنِ آن ندارد، یعنی گزینه نظامی. نخستین ساعت نشان می‌دهد که ایران در حال نزدیک شدن به نقطه‌ای است که راه بازگشتی ندارد، یعنی دست یافتن به قابلیت سلاح‌های هسته‌ای. این امر به نوبه خود دومین ساعت، یعنی چارچوب زمانی اسرائیل برای اتخاذ تصمیم در مورد استفاده از گزینه‌های نظامی، را تحت تأثیر می‌دهد.



 ایران با وجود تمام مزیت‌هایی که دارد، ممکن است باز هم خطر کند 

رفتار دلپذیر «روحانی» نیز احتمالاً به نوعی سرعت مسائل را برای واشنگتن شتاب بخشیده است. با بالا رفتن سطح مذاکرات (باز شدن کانال‌هایی جدید هم برای رئیس جمهور امریکا و هم برای وزیر امور خارجه) ، به درازا کشاندن مسائل برای ایالات متحده دشوارتر خواهد شد. قبلاً در مذاکرات گروه 5+1 در آلماتی، استانبول، و مسکو ما طبق زمان‌بندی روحانیون جلو می‌رفتیم؛ اما اکنون تحت فشار زمان‌بندی سریع و فشرده واشنگتن هستیم. به هر حال وقتی رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در مقابل تمام نمایندگان جهان، وزیر امور خارجه خود را برای مدیریت مذاکرات هدایت می‌کند، بازگشتن به شرایط معمول قبلی کار دشواری خواهد بود.

شاید لحظه تصمیم‌گیری در حال نزدیک شدن باشد. شاید هم نه. اگر مذاکرات به راستی با جدیت برگزار گردد و هدف، انعقاد یک قرارداد (هرچقدر هم ناقص) باشد، زمان برای ایالات متحده نگرانی چندان بزرگی نخواهد بود. با این حال اگر مسائل در میز مذاکره به خوبی پیش نروند، زمان آن خواهد بود که از تظاهر به این که مذاکرات می‌توانند پاسخی برای این معضل باشند دست بکشیم.

ایران به هیچ وجه تمایلی به رویارویی با حمله نظامی اسرائیل ندارد، چه برسد به حمله نظامی امریکا.(آقای پالیسی هم فکر می کند ایران و ایرانیان را شناخته اما زهی خیال باطل چرا که درست است ما کشور جنگ طلبی نیستیم اما اگر دو کشور اسرائیل و آمریکا بخاطر جنایتهای بی شرمانه شان و وجود هژمونی کثیفی که در دنیا به راه انداخته اند بخواهند تعدی کوچکی به کشور عزیزمان کنند با تمام وجود واز سر عشق به دین و سرزمین،انشاالله متلاشی کردن این دو جرثومه فساد را محقق می کنیم)   اما ممکن است این چنین حساب کند که اگر برنامه تسلیحات هسته‌ای را همانند خاری در چشم رئیس جمهور «اوباما» فرو نکند، ایالات متحده به کشورش حمله نخواهد کرد. در مورد اسرائیل نیز روحانیون ایران از شانس خود استفاده خواهند کرد و احتمالاً به این نتیجه می‌رسند که عقب‌نشینی موقت از برنامه هسته‌ایشان بر منافع سیاسی که ممکن است از حمله اسرائیل به دست آورند می‌چربد.

این قضیه مانند چرخش تاس سرشار از احتمالات گوناگون است. اما ایران با وجود تمام مزیت‌هایی که نسبت به ایالات متحده و متحدانش دارد، ممکن است باز هم خطر کند.



[1] نوعی بازی فکری با تخته که معمولاً با مهره‌های تخته‌نرد و روی صفحه شطرنج انجام می‌شود و در آن بازیکنان با پرش از روی مهره حریف می‌توانند آن را از دور بازی خارج کنند ـ مترجم. 

[2] برادران مارکس پنج برادر کمدین آمریکایی بودند که از دهه 1920 تا 1960 در نمایش‌ها و سینما و تلویزیون فعالیت داشتند ـ مترجم.


 

داستانی شگفت از شیخ رجبعلی خیاط


فرزند این عارف بزرگوار در گفت و گویی با کیهان فرهنگی می گوید:پدرم با چشم برزخی چیزهایی می دید که دیگران نمی دیدند. .یکی از دوستان پدرم می گفت :یک روز با جناب شیخ به جایی می رفتیم، یکددفعه من دیدم جناب شیخ با تعجب و حیرت به زنی که موی بلند و لباس شیکی داشت نگاه می کند! از ذهنم گذشت که جناب شیخ به ما می گوید: چشمتان را از نامحرم برگردانید و حالا خودش اینطور نگاه می کند! فهمید. گفت: تو هم می خواهی ببینی که من چه می بینم ؟ببین"من نگاه کردم
دیدم همینطور از بدن آن زن، مثل سرب گداخته، آتش و سرب مذاب به زمین می ریزد و آتش او به کسانی که چشم هایشان به دنبال اوست سرایت می کند. جناب شیخ گفت:این زن راه می رود و روحش یقه مرا گرفته، او راه می رود و مردم را همین طور با خودش به آتش جهنم می برد.

شهادت مظلومانه امام محمّد تقی ، حضرت جواد الائمه علیه السلام تسلیت و تعزیت باد.



چگونگی شهادت آن حضرت

در مورد شهادت امام جواد ( علیه السلام) یک دسته از روایات مى‏گویند آن حضرت به دست همسرش ام الفضل، دختر مأمون، به اشاره معتصم مسموم گشت. ولى روایتى دیگر مى‏گوید: بعد از آنکه معتصم امام را به بغداد طلبید... به وسیله «اشناس» شربتى از پرتقال براى امام فرستاد و اشناس به او گفت: پیش از شما امیرالمؤمنین به احمد بن ابى داوود و سعید بن خضیب و گروهى از بزرگان از این شربت نوشانیده و امر کرده است شما هم آن را با آب یخ بنوشید. این بگفت و یخ آماده کرد. امام فرمود: در شب آن را مى‏نوشم. اشناس گفت: باید خنک نوشیده شود و الان یخ آن آب مى‏شود و اصرار کرد و امام ( علیه السلام) با علم به عمل آنان آن را نوشید» . ... ادامه مطلب ...

ریزه کاری‌های زندگی مشترک از نگاه رهبر انقلاب

کتاب «مطلع عشق» گزیده‌ای از رهنمودهای مقام معظم رهبری به زوج‌های جوان یکی از جدیدترین کتاب‌هایی است که توسط موسسه فرهنگی و پژوهشی انقلاب اسلامی منتشر شده است.

  کتاب «مطلع عشق» یکی از جدیدترین کتاب‌هایی است که توسط موسسه فرهنگی و پژوهشی انقلاب اسلامی منتشر شده است. این کتاب گزیده‌ای از رهنمودهای مقام معظم رهبری به زوج‌های جوان است. این کتاب با دستخطی از معظم له خطاب به جوانان عزیز درباره پیوند مبارک دل‌ها و جسم‌ها شروع می‌شود و پس از آن ناشر در سخنان کوتاهی از اهمیت انتشار این کتاب گفته است.

سپس این کتاب پس از دیباچه شامل 4 کلام و 7 رهنمود می‌شود. کلام اول تا چهارم این کتاب چنین است: ازدواج ناموس طبیعت، دستور شریعت، کانون گرم خانواده، غروب عشق و قحطی عاطفه در غرب، حقوق متقابل زن و شوهر.

کلام‌های کتاب در واقع ره توشه نظری ازدواج و بنیان خانواده به حساب می‌آیند و در کلام‌ها با دانستی‌های ضروری درباره ازدواج و خانواده آشنا می‌شویم و ....


ادامه مطلب ...